MALABRIGO

Malabrigo is een familiebedrijf op het gebied van garens gevestigd in Uruguay. Zij hebben een lijn van  hand-geverfde garens van ongelooflijke zachtheid en prachtige kleurvariaties ontwikkeld. Deze producten zijn gemaakt van de zachtste vezels die beschikbaar zijn en geïnspireerd door de natuur, landschappen, plaatsen, kunst en het dagelijks leven. En dat is ook wat zij proberen te vertegenwoordigen in de namen van hun verschillende garens en meer dan 300 kleuren.

Zij produceren garen uit passie. Zij geloven in het plezier van het breien met een goede kwaliteit, zorgvuldig ontworpen, subtiel geverfde garens en in het draaggenot. Hun wens is om garens en kleuren te blijven ontwikkelen om mensen over de hele wereld te inspireren en in ruil daarvoor zich te laten inspireren door hen.

Geschiedenis

Malabrigo is in 2005 klein gestart, toen twee zwagers begonnen met het verven van wol in de keuken. Nadat goede resultaten waren behaald, begonnen ze met de verkoop van een paar strengen naar de VS en voordat ze het wisten waren ze snel gegroeid naar andere landen in Europa en de rest van de wereld. Om bij te blijven met deze groei was het noodzakelijk om te verhuizen naar een grotere ruimte met meer faciliteiten en meer werknemers. Dit resulteerde in molen Malabrigo's die is gelegen in het Parque Tecnológico Industrial del Cerro, een Technologie en Industrie Park in Montevideo, Uruguay, waar de garens worden geverfd en verpakt in grote ruimtes met natuurlijk licht. Recentelijk heeft het bedrijf een nieuwe fabriek in Peru geopend.Malabrigo biedt arbeidsplaatsen aan meestal vrouwen van alle leeftijden, en probeert altijd kansen op werk te geven aan mensen die minder kansen dan het gemiddelde hebben.

Garens

De meeste van Malabrigo garens zijn gemaakt van 100% Uruguayaanse Merino wol. Uruguay is een van de grootste wol-leverancier in de wereld. Een zeer goede, bijzonder zachte wol.De wol is 100% geproduceerd door Uruguayaanse bedrijven die hun schapen naar vrij laten grazen  door de heuvels en worden gedreven door de traditionele herders. Bij sommige van de garens wordt gebruik maken van andere vezels, zoals Silky Merino (een mix van  Merino en top-kwaliteit Silk), Mora (100% Mulberry zijde) en Silkpaca (Baby Alpaca van Perú en top-kwaliteit Silk). Zij zorgen altijd dat de materialen afkomstig van de beste leveranciers die er op de wereld te vinden zijn.

Malabrigo kudde                                                                                                                                     

Malabrigo is de trotse eigenaar van een kudde van Merino en Corriedale schapen, die op een ranch in de buurt van het hoofdkantoor in Montevideo leven. Deze nemen een deel van de productie voor hun rekening.In de volgende video ziet u de prachtige Piedras de Afilar en tonen wij het proces van schapenscheren en de oogst van de prachtige vacht die Malabrigo garen wordt. We streven naar duurzame en humane landbouwpraktijken met onze ranch en kudde  - een gelukkig schaap maakt de beste wol!

https://www.youtube.com/watch?v=MogPKXf5-Lk

Ook in augustus en september is een speciale tijd voor de Malabrigo kudde bij La Serena: het is het lammeren tijd! 

https://www.youtube.com/watch?v=AiLge6XAytk

 

Inzet voor duurzaamheid

Als onderdeel van het voortdurende inspanningen om een groener bedrijf op te bouwen, voldoet het Superwash productieproces aan Oeko-Tex -normen. Dit betekent dat het garen is vrij van een aantal schadelijke stoffen die vaak in de industrie worden gebruikt (zoals formaldehyde, pesticiden, zware metalen, en diverse andere toxinen en carcinogenen.) De superwash-werkwijze maakt gebruik van een zeer dunne, zeer verdunde harslaag ( 00002mm rond de wolvezels.) Deze hars is hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van gezichtstissues en keukenpapier.

In 2010 voegde de fabriek een ecologisch verantwoord verwarmingssyteem toe. Met behulp van de kracht van de zon, worden de watertanks verwarmd voor de verschillende processen om Malabrigo garens te maken. Alle kleurstoffen voldoen ook aan Oeko-Tex en 1907/2006 CE-normen, wat betekent dat zij geen gebruik maken van verboden chemicaliën.

Kortom een milieu-verantwoord bedrijf en een geweldig garen om mee te werken.