ISAGER

Exclusieve breigarens van Isager

Een bijzonder Deens product

Het Deense merk ISAGER levert al sinds 1977 Scandinavische knitwear design en kwaliteitgarens in natuurlijke vezels, bekend en geliefd bij breisters wereldwijd. De ISAGER wol en patronen worden verkocht in geselecteerde winkels in Denemarken en internationaal, en ISAGER oprichtster Marianne Isager, en haar dochter en mede-eigenaar van het bedrijf, Helga Isager, hebben een aantal populaire breiboeken op hun naam staan.

Over Marianne Isager

Marianne Isager (1954) groeide op in Jutland en hoewel de familie verhuisde naar Aarhus bracht zij een groot deel van haar jeugd door in het ouderlijk huis in Tversted Plantage. Zij begon een opleiding als wever en textiel printer aan de School of Art and Design, maar haar interesse in het breien werd gewekt tijdens een verblijf in Skals School in 1973, waar ze knitwear designer Åse Lund Jensen ontmoette. Deze ontmoeting was cruciaal voor Marianne Isager carrière omdat ze na de dood Åse Lund Jensen's het bedrijf van haar mentor overnam. Toen ze met haar opleiding klaar was, richtte ze het bedrijf ISAGER op en hier werkte ze verder met een aantal van Åse Lund Jensen garens.

Sinds 2005 heeft ook haar dochter Helga Isager zich bij het bedrijf gevoegd. Of het nu het kleurenspel is, de relatie tussen de garenkwaliteiten in dikte voor het gebruik van traditionele technieken of voor een modernere uitvoering, elk model is een verkenning van de oneindige mogelijkheden door de ontwerpster met draad en naalden. Zij draagt bij aan de modernisering van het traditionele handwerk met prachtige unieke ontwerpen.

Het ISAGER-garen

ISAGER wol staat bekend als een klassiek garen van pure natuurlijke vezels voor het breien met de hand, machine breien, haken, weven, borduren etc. Het kleurenpalet is zo samengesteld dat de kleuren met elkaar overeenkomen in diverse draaddiktes. ISAGER garens worden gekleurd met basische kleurstoffen, zodat er prachtige kleuren ontstaan. Aangezien veel van de garens dun zijn, kun je mixen met verschillende kleuren en kwaliteiten, waardoor een uniek handwerk ontstaat.

Ook omvat de ISAGER collectie mooie combinatiegarens voor de zomer zoals katoen met linnen, de BOMULIN, een prachtige Japanse katoen - de Japanks Bomuld en het TRIO garen wat bestaat uit linnen, katoen en bamboe.